סביר להניח שכמו כל עובד שכיר או עצמאי יש לך קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל אשר מיועדת לגיל הפרישה שלך – אך עם יד על הלב, האם יש לך מושג מה צפוי לך בגיל הפרישה? מהם דמי הניהול שנגבים ממך או מסלולי ההשקעה של הכספים שלך? – סביר להניח שלא ממש…
במאמר זה אציג לך מספר פרמטרים אשר חשוב לבדוק בדו"ח הפנסיה השנתי שלך.
כמה כסף מסתתר בדו"חות הפנסיה של כולנו?
לרובינו, דו"ח הפנסיה שנשלח בכל תחילת שנה הוא סינית, אנו נוטים להתעלם ממנו ולעבור הלאה – אך, בהחלט מומלץ להשקיע מעט זמן בניתוח הדו"חות השנתיים שנשלחים אל כל אחד ואחת מאיתנו בצורה עצמאית או ביחד עם יועץ פנסיוני מוסמך.
במהלך הניתוח של הדו"ח השנתי מומלץ לבדוק את הפרמטרים הבאים:
- מסלולי ההשקעה – באופן כללי, מסלולי ההשקעה חייבים להיות מותאמים לגיל ורמת הסיכון שלנו. לרוב, צעירים יעדיפו לשנות את מסלול ההשקעה למניות ולא כללי או אג"ח כפי שמומלץ לחוסכים מבוגרים יותר.
- תשואה שנתית ממוצעת – בסופו של יום, המטרה של כל אחת מאיתנו הוא לייצר תשואה שנתית גבוהה ככל הניתן. מומלץ לבדוק את ביצועי קרן הפנסיה שלך מול קרנות הפנסיה השונות. הבדלים קטנים בתשואה השנתית יכולים לייצר על פני תקופות ארוכות תשואה עודפת של מאות ומיליוני שקלים.
- דמי הניהול – דמי הניהול בקרנות הפנסיה נגבים מכל הפקדה ומכל הצבירה המתמשכת בקרן. מומלץ לבדוק את גובה דמי הניהול ולבדוק כיצד ניתן להוזיל את עלויות הניהול לאורך זמן על ידי התמקחות על הקרן או מעבר לקרן ברירת מחדל אשר מציעה עלויות ניהול זולות יותר.
- סכום הקצבה הצפוי – החיסכון הפנסיוני ישמש אותך בעתיד בגיל הפרישה, לכן מומלץ בחום לבדוק מה סכום הקצבה הצפוי ביום הפרישה. במידה והקצבה הצפויה מספקת אותך מעולה, אך במידה והקצבה הצפויה נמוכה מידי אולי כדאי לשקול אפשרות להגדיל את גובה ההפרשות החודשיות. בנוסף, מומלץ לצפות בכלל ההפקדות שבוצעות לקרן הפנסיה ולבדוק אם סכום ההפקדות הכללי מתאים להפקדות החודשיות/שנתיות שמבוצעות בכל שנה.
לסיכום, עבור רובינו גיל הפרישה רחוק מאוד, אך הצעדים שנעשה היום ישפיעו בצורה ישירה על החיסכון הפנסיוני שיעמוד לרשות כל אחד ואחת מאיתנו בעתיד.