בשנים האחרונות, התחרות העזה, הדרישה לביצועים והסביבה הקרובה גורמים ללא מעט בעלי עסקים ושכירים כאחד לסבול מלחצים הולכים וגדלים בסביבת העבודה שלהם.
במאמר זה אציג כיצד ניתן לזהות ביטויים ללחץ (Stress) שלילי וכיצד ניתן להתמודד עימם בצורה טובה בסביבת העבודה.
איך לזהות ביטויים ללחץ (Stress) בסביבת העבודה?
לחץ הוא תגובה פיזית-רגשית שלילית אשר מתרחשת כאשר דרישות העבודה אינן תואמות את יכולותיו, השקפותיו ורצונותיו של בעל העסק או העובד במקום. על פי מחקרים אחרונים, לחצים מתמשכים בסביבת העבודה עלולים להוביל לפיתוח הדרגתי של מחלות ותסמונות קלות וקשות כאחד.
לרוב, לחץ יכול להתבטא במגוון רחב של אופנים החל מביטויים רגשיים (חרדה, עצבנות, אי שקט וכדומה) ועד ביטויים מחשבתיים (שקיעה בהרהורים על העתיד, מחשבות טורדניות על כישלון וכדומה), התנהגותיים (התפרצויות, עישון מוגבר, שימוש בסמים וכדומה) ואפילו פיזיים (התכווצויות שרירים, סחרחורות, דפיקות לב מואצות וכדומה).
איך להתמודד עם לחץ בעבודה?
על מנת להתמודד על לחץ בעבודה, חשוב מאוד להכיר בו – התעלמות או התכחשות לא תוביל לשום מקום. לרוב, על מנת להתמודד עם לחצים מומלץ לבצע את הצעדים הבאים:
- שחרור גופני – אימון נשימתי , שחרור והרפיה גופנית יכולה להחזיר את המערכת הגופנית לאיזון הרצוי.
- שחרור מחשבתי – שימוש בתהליכי חשיבה מונחי היגיון יכולים לעזור לכל אחד להתמודד עם הלחץ. לרוב, ניתן לבנות תוכניות וסדרי עדיפות אשר "יעשו סדר" מחשבתי וירגיעו את האדם.
- ניהול זמן יעיל – דחיינות, הספק ותפוקה נמוכה משפיע על רמות הלחץ של כל אחד מאיתנו. לעיתים, על ידי ניהול זמן יעיל יותר, ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר וכתוצאה מכך לצמצם את הלחץ לרמות מינימליות.
- הקפדה על פינוקים, פנאי ותחביבים – לא משנה כמה עבודה יש לך, מומלץ להקפיד על פינוקים קטנים, תחביבים ופעילויות פנאי אשר יאפשרו לך להפיג מתחים לאורך זמן.
לסיכום, לחץ בעבודה (Stress) היא לא גזירת גורל ובהחלט ניתן להתמודד עם התופעה על ידי תרגול, הקפדה על אימונים גופניים ומחשבתיים. במקרי קיצון, שווה לשקול את אופציות התעסוקה שלך ולבחור בעבודה פחות מלחיצה – בסופו של יום, מדובר בבריאות שלך.